Circle feat. Verde – Giardino

Montahan Circlen mölysessiota on yhteensä äänitetty? Montako niistä on julkaisematta? Montako on julkaisematta? No, vastausta en tiedä, mutta Circlen äänitteitä tulee siltikin kerättyä. Circle on jo pitkään juhlinut “mood musicin” kuolemaa ja pisti Verden kanssa oikein monttubileet pystyyn. Giardino –kasetti on juurikin tällainen Circle-äänitys, joka on kasattu jo aiemmin mutta julkaistu vasta myöhemmin tilanteen ollessa kypsempi. Giardino on julkaistu Lehtisalon Ruton Music –kasettilafkalla elokuussa 2011 itse äänityksen oltua silloin jo neljä vuotta vanha.

Circlen skaala on aina ollut melko laaja, mutta kun yhtälöön lisätään vielä Verde, tuppaa tulos olemaan tavanomaista kokeellisempi. Giardinolla on vain kaksi biisiä – Piante del sud ja Piante nordiche, ja molemmat niistä ovat melko kokeellista pörinää ja pulputusta. Giardino on Circlen äänitteeksi kylläkin poikkeuksellisen karu ja harras, jopa rituaalinomainen. Tästä tulee välillä hyvin vahvasti Popol Vuh mieleen. Rätön elämöinti katkaisee hartaan tunnelman. Rätön ääntely on puolestaan tavanomaista karumpaa, kun tämä kiljuu välillä kuin itkevä vauva ja toisaalta mumisee kuin transsiin vaipuva shamaani.

Kokeilevan luonteensa vuoksi Giardino ei kaikille sovi. Ehkäpä se jengi joka saa eniten kicksejä Rautatiestä ja Hollywoodista ei juuri tunne oloaan kotoisaksi Giardinon parissa? Tosin tuskinpa ne joiden mielestä Meronia on edelleen paras ja ainoa hyvä Circle-levy löytävät bändiä tämän kautta uudestaan. Tosin painoksen ollessa loppuunmyyty sitä ei tarvitse kyllä edes miettiäkään.

Kohokohdat: ?


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa