Cross Stitched Eyes, Aortaorta & Shoyu Squad. 6.9.2012 @ Vastavirta, Tampere

Vastavirta, syyskuun alku. Päivät muuttuvat kalseammiksi, ja melko kalseaa syysmusiikkia soittava Cross Stitched Eyes saapui kaupunkiin. Ympäri ämpäri levinneen bändin Suomitouri alkoi Tampereelta, josta karavaani sitten kulki Jyväskylään, Turkuun ja Helsinkiin.

Shoyu Squadin (joka ei kiertänyt Cross Stitched Eyesin mukana, vaan sattui olemaan sattumalta keikalla samana iltana) olin havainnut myös etukäteen erittäin päteväksi tapaukseksi, lähinnä From Bad to Worse and Nine to Five –pitkäsoittonsa myötä. Ihan samoja fiiliksiä tämä keikka ei kyllä herättänyt kuin mitä tuo mainittu levy, ja kyllähän bändin setti tuntui toisinaan vähän liiankin pitkältä.

Tampereen oma Aortaorta olikin sitten isketty tähän väliin. Olihan siitä näköjään puoli vuotta, kun viimeksi näin bändin soittamassa missään, ja tätä kirjoittaessa seuraava kerta lymyileekin jo parin viikon takana. Aiemmin samana iltana ehdin kuunnella bändin pitkäsoiton Chaos Rhymes (2009) läpi suurin piirtein ensimmäistä kertaa pariin vuoteen,* ja olihan se LP nyt parempi kuin mitä muistin.

Cross Stitched Eyesilta tuli niin hyvä keikka, että liivini selkämystä koristaa nyt tältä keikalta ostettu selkämerkki. Kyllähän tämä Killing Joke/Rudimentary Peni –vaikutteinen synkistely nyt vaan toimii, ja huomasin sen kyllä omankin distroni kanssa kun Cross Stitched Eyesin Decomposition tuntui olevan kysyttyä tavaraa. Bändin vokalisti oli erittäin hyvä hommassaan, ja toisen kitaristin mylvinnästä tuli vahvasti mieleen vanhempi Jaz Coleman. Settilista näytti järjettömältä, tosin bändin biisit ovat yleensä melko lyhyitä ja ne vedettiin muutenkin useamman biisin putkissa. Ja kun kelloakin katsoi, niin taisi CSE:n veto paukkua noin 45 minuutin mittaiseksi. Itselleni tästä keikasta jäi hyvä mieli, mutta toisaalta sitä seurasi myös ankee aamu. Kun VV:ltä pääsi lähtemään vasta puoli kahden aikaan yöllä ja kun vaimoke piti heittää työpaikalleen Ylöjärvelle puoli seitsemäksi, niin voi jokainen siitä laskea montako tuntia ehdin siinä välissä nukkumaan. Nämä kuvat on tosin käsitelty kunnollisen levon jälkeen.

*Olen muuten melko varma, että levy on kuunneltu ja kirjoiteltu jo alkuvuodesta 2010. Taisi jutun julkaisussa vaan kestää vähän enemmän aikaa.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa