Iskra – Bureval

Iskra –niminen bändin tuli löydettyä joskus, kun päätin paneutua enemmänkin kanadalaisen Moshpit Tragedyn toimintaan. Vaikka nyttemmin MT:n toiminnan seuraaminen on jäänyt hieman sivummalle alati kasvavien kiireiden takia, niin Iskraa tuli jokin aika sitten jopa ostettuakin.

Iskran toinen pitkäsoitto Bureval ilmestyi viisi vuotta edeltäjänsä jälkeen, vuonna 2009. Musiikillisesti Iskra jatkaa crustahtavalla black metallillaan. Tai oikeastaan minun korvaani tämä on enimmäkseen black metallia, ja vieläpä hieman geneerisen kuuloista sellaista. Itsehän kuuntelen kyllä ahkerasti myös black metallia, mutta tämä kuulostaa korvaani ehkä hieman liikaa Mardukilta joka ei ole suosikkeihini koskaan kuulunut kuin ehkä Those of the Unlight –levynsä (1992) osalta. Oikeastaan ainoa asia mikä Iskrassa crustiin viittaa on vokalistin crustimainen ääni, muutenhan tässä viljellään kliineillä soundeilla taltioituja sirkkeliriffejä ja blast beatia. Eihän tämä nyt erityisesti suosikkimusiikkiani ole, kun otan black metallini mieluiten saastaisena. Nimikkokappaleen kaltaisissa vedoissa on kuitenkin voimaa, ja onhan Iskran onnistunut tehdä joitakin hyviä riffejä. En tosin keksi kovinkaan montaa syytä sille, minkä vuoksi levyä jaksaisi kuunnella useammin kuin vain muutaman kerran. Debyytti oli kyllä oivempi levy.

Periaatteessa tästä tekee punkkia vain DIY-toimintamalli ja arvomaailma. Iskrahan on kanadalainen bändi, mutta bändin nimi juontaa juurensa Leninin toimittamaan sosialistiseen sanomalehteen. Levyn lyriikat ovat muuten sekä englanniksi että venäjäksi, osittain kaiketi siksi että kansilehtisissä kehotetaan osoittamaan tukea venäläisille anarkisteille.

Ja tänään tämä bändi esiintyy Vastavirralla. Odotan sitä kyllä.

Kohokohdat: Dubroval, Bureval, Kronstadt


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa