Lapinpolthajat – Wahlroosin unelma

Lapinpolthajatkin tekaisi toisenkin pitkäsoiton. Hieman erikoisimmilla kansilla varustettu Wahlroosin unelma kuvastaa aikamme henkeä monelta eri kantilta, oli kyse sitten lähiöräkälöiden kohtaloista, tehotuotannosta, henkilökohtaisista tragedioista tai perhesurmista. Lapinpolthajien aiheet ovat vakavia, mutta bändihän on pohjimmiltaan aika hauska ja se käsittelee valitsemiaan aiheita vielä harvinaisen tarttuvasti.

Lapinpolthajat ei ole koskaan ollut erityisen raaka noin musiikillisesti, ja oikeastaan Wahlroosin unelmalla Lapinpolthajat kevenee entisestään. Tokihan nytkin on mukana reipasta poljentoa ja soundit taitavat olla entistä räkäisemmät, mutta samalla on melodisuuskin lisääntynyt. Painotus on edelleen Laman ja Appendixin akseleilla, jotka voidaan niputtaa hardcorenkin alle mutta joilla oli selvästi melodisempi pohjavire. Diggaan Lapinpolthajista nimenomaan siksi, ettei se edes yritä soittaa kaikkein nopeita ja yksinkertaisinta hardcorea.

Lapinpolthajilla on jokin kummallinen taito saada aikaan sellaisia biisejä, jotka pitää kuunnella lähes koko ajan. Facebookissa porukka jaksaa linkitellä yhä edellisen albumin tähtiraita Tervetuloa Suomeen-biisiä, siinä missä muita biisejä ei juuri linkitellä. Tuo vähän kyllä ärsyttää, mutta toisaalta sen ymmärtääkin. Samaa jatkuvasti kuuntelemisen tarvetta aiheutti myös ensimmäisen seiskan Aaltis ja tällä uudella levyllä oleva Terveisiä Berliinistä. Ja näitä hittibiisejä tuntuu olevan tällä levyllä erikoisen paljon, jonka vuoksi kuuntelin levyä elokuussa lähes jatkuvasti. Tätä kirjoittaessa on kylläkin jo lokakuu, ja syyskuun aikana levyä ei tullut juurikaan kuunneltua kun sitä tuli kuunneltua elokuussa loppuvuoden tarpeiksi. Kertonee jotain levyn koukuttavasta menosta ja energiasta?

Kohokohdat: Sosiaali- ja terveyspoliittinen strategia, Ainutkertainen elämä, Terveisiä Berliinistä, Tavallinen suomalainen tragedia, Itsetuho


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa