Usko – Kuusi

usko_kuusiOi kuusipuu, oi kuusipuu, ja juures limaiset… jo useamman vuoden ajan oikeasti toimineen lahtelaisen Usko-nimisen sludgeyhtyeen ensimmäinen kasetti on perin julkaisu. Tuo viime loppiaisen tienoilla julkaistu Kuusi-niminen kasetti ei edusta väriloistoa, colapukkeja tai hyvää tahtoa, vaan pikemminkin harmautta ja kuolemaa. Joulunahan itsemurhatilastot nimittäin pompsahtavat ylöspäin…

No, itse kasettiin. Uskohan on tosiaan sludgea soittava nelimiehinen yhtye. Kaksi näistä herroista kurittaa bassoa, ja kitarahan on tyystin jätetty Uskon riveissä rauhaan. Eipä kuusikielinen tunnu tässä tapauksessa kovinkaan tarpeelliseltakaan, vaikka kieltämättä Uskosta syntyy helposti mielleyhtymiä Loiseen. Kappaleiden tempot ovat hitaita, eikä Usko edes yritä lähteä nopeuttamaan musiikkiaan kovinkaan dramaattisesti. Livenä äänitetty kasetti on erittäin raaka, armoton ja tinkimätön ensilaahustus tältä bändiltä, joka on kypsytellytkin materiaaliaan jo tovin.

Kasetilla on olme biisiä, mutta niidenkin kuuntelu on kuin vetäisi kivirekeä asfalttia pitkin. Kuuntelija ei väsy Uskon suoltaman materiaalin laadusta, vaan sen totaalisuudesta. Kasetin päätyttyä tuntuu siltä kuin aurinko olisi mustunut (taas vaihteeksi), mutta ei kuitenkaan sammunut. Odotan Uskon onnistuvan vielä siinä lopullisessa sammuttamisessakin, kun jo nytkin liekki väpättää. Kyllähän tästä syntyy runsaasti limaa, liejua ja pahaa mieltä. Maailmanloppu ei ole ovella ihan vielä. Toivossa on hyvä elää, mutta Uskossa paras, sanoi lapamato.

Kohokohdat: Carradine, Pohjola


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa