Killing Joke – MMXII

Killing Joke jaksaa painaa. Kun tämä MMXII levy on ollut soimassa jo keväästä lähtien, kaikuvat tuomiopäivän sävelet yhä selvemmin. Hieman hölmöissä kansissa oleva levy edustaa Killing Jokea vuonna 2012, ja yhtye näyttäytyy varsin jyhkeänä, juurikaan alkuperäisestä loistostaan menettämättä.

MMXII jatkaa siitä mihin Absolute Dissentillä (2010) jäätiin. Tai paremminkin MMXII jää junnaamaan siihen Killing Joken jyräävämpään puoleen, sillä albumilla on joitakin Killing Joken apokalyptisimpia paloja. Tunnelma on yleensä raskas ja tuleviin maailmankoitoksiin alistunut. Tai paremminkin valmistautunut. Ei Absolute Dissentkään erityisen hilpeä levy ollut, mutta MMXII on entistä synkempi. Johtunee levyn temaattisista painotuksista tulevaan (oletettuun?) maailmanloppuun, sillä yhtye todennäköisesti on varmempi maailman päättymisestä tänä päivänä kuin mitä se oli 80-luvulla paetessaan Islantiin. Tosin nyt Killing Joke ei ole tietääkseni paennut mihinkään.

MMXII:llä ei ole juurikaan sellaisia biisejä, jotka potkisivat yhtä kovaa kuin jotkin Absolute Dissentin vedot. Tosin MMXII on kokonaisuutena tasaisempi, johon ei oikeastaan kuulu ensimmäistäkään romahdusta. Ei sillä, että niitä olisi Absolute Dissentilläkään ollut. Paitsi Trance on koko levyn tarttuvin biisi, ja on samaa sarjaa kuin edellisen levyn In Excelsis.

MMXII ei horjuta Killing Joken uraa mihinkään suuntaan, vaan iskee ronttoset juuri siihen kohtaan missä ne aiemminkin olivat. Ehkäpä levyn raskaus ja tunnelma voivat tulla yllätyksenä, varsinkin kun Killing Joke tuntuu muuttuvan entistä kyynisemmäksi bändiksi vuosi vuodelta. Klassikkolevynsä tämä(kin) bändi on jo tehnyt, ja MMXII:n kaltaisilla tapauksilla Killing Joke lähinnä vain todistaa, että sama vanha vitsi puree edelleen.

Kohokohdat: Pole Shift, Rapture, In Cythera, Trance


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa