Dingo – Pyhä klaani

Hyvää joulua vaan. Tänään kirjoittelen viime vuonna joululahjaksi saamastani äänitteestä, eli Dingon kolmannesta levystä Pyhästä klaanista. Tyttöystävähän sen minulle ostin läpällä joululahjaksi, kun löysi kasetin muutamalla kymmenellä sentillä porilaiselta (juu, tämä piti mainita) kirpputorilta. Miksiköhän jaksan edes kirjoittaa tästä?

Pyhä klaani on kuulemma paskin Dingo-levy, mutta kun muistetaan Dingon julkaisseen levyjä hajoamisensa jälkeenkin, niin uskon tämän olevan enemmänkin sitä parhaimmistoa. Ei sillä että laatu olisi siltikään korkealla.

Pyhää klaania odotettiin Suomessa enemmän kuin Jeeseuksen toista tulemista ja pettymys olikin suuri, kun levy möi aikoinaan niin vähän (vaikka 80 000 kappaleen myynti kuulostaa järjettömän suurelta), ainakin edeltäjiinsä verrattuna. Yleinen pettyneisyys Pyhään klaaniin johti lopulta jopa Dingon tuhoon, joka puolestaan aiheutti massamasennusta teinityttöjen keskuudessa ja miljoonia litroja katkeria kyyneliä.

Poikien kunnianhimo oli kasvanut vähän isommaksi, kun Pyhällä klaanilla on jopa erillinen intro! Yleiseltä sävyltään Pyhä klaani oli Dingon raskain levytys, eli yhtye alkoi jo etäisesti muistuttamaan suomirockia. Kitara oli entistä suuremmassa roolissa ja muutenkin albumin fiilis on tietyin osin eläväisempi, mutta kenties Neumannin charmi ei purrut enää yhtä kovaa? No, vaikka levy onkin näennäisesti rockimpi, on se myös kalliimmalla (?) tehty. Jousisektioitakin on käytetty. Harmi Dingon kannalta, ettei niiden käytöstä ollut juurikaan iloa.

Pyhän klaanin suurimmaksi ongelmaksi taidettiin pimeällä 80-luvulla laskea se, ettei sillä ollut ensimmäistäkään isoa hittiä joita Dingo olisi tarvinnut pysyäkseen valtakunnan suosituimpana bändinä. Muutamassa biisissä on kyllä yritystä, mutta ei tällä ole ensimmäistäkään Levotonta Tuhkimoa tai Autiotaloa. Ei edes Sinää ja minää. On tässä silti kyllä pari ihan pätevää rallia.

Eipä minulla tästä äänitteestä ole muuta sanottavaa. Ei ihan niin huono kuin mitä voisi arvata, mutta kyllä tätä ilmankin pärjää elämässään vallan mainiosti. Toivottavasti kuitenkin saatte tämän kasetin joululahjaksi.

Kohokohdat: Kreivin sormus, Ruusuvettä


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa