Sunface – Meditating the Dirt

Tämä kasetti on lojunut pöydälläni jo kohta vuoden. Ihan vuoden 2012 ensimmäisessä levypaketissa taisi tulla tämä Sunfacen toinen julkaisu Meditating the Dirt, mutta kirjoitan siitä vasta nyt. Ei näemmä edes muutto ja siitä seurannut pöydältä hetkellisesti nouseminen edesauttanut Sunfacea tällä kertaa kuunteluun asti, mikä on sikäli ihmeellistä kun Slash and Burn Culture-julkaisua diggailin ihan tosissani ja maidon kanssa. Ehkä sillä että kasetti koteloineen on pakattu sutattuun Minigrip-pussiin epämääräisen valokuvan kanssa on jotain asian kanssa tekemistä. Ja kuvista päätellen tämä kasetti on kaltaistensa kanssa viettänyt tovin navetan lattialla.

Levyn melko karu ulkoasu kuvastaa kyllä melko hyvin mistä siinä on kyse; melko hankalasta ja paikoin huuruisesta hidastelusta. Slash and Burn Culture oli tähän verrattuna jopa melko helposti sisäistettävä pala. Ihan kuin Meditating the Dirt olisi jäänyt jauhamaan edeltäjänsä päätösbiisiä päätyen kuin “vahingossa” limboon. Eihän Meditating the Dirt lähde edes suoraan asiaan, vaan ottaa enemmän aikaa eikä välttämättä silloinkaan päästä ketään lähelleen. Itse asiassa tämä uudempi kasetti tuntuu olevan reilusti vaikeampi, psykedeelisempi ja enemmän myös “out of focus”. Jos ensimmäisellä kasetilla oli enemmänkin rokkimeininkiä, niin tällä sitä reilusti vähemmän vaikka bändin toki tunnistaa samaksi. Nyt ollaan kauempana avaruudessa.

Kokonaisuutena Meditating the Dirt puhuttelee kyllä hyvinkin väkevästi ja väkemmän kuin kymmenen pilvien päällä teetä juovaa kamelia, mutta yksittäisten biisiensä (joita kasetilla on neljä) se ei tunnu ihan edeltäjänsä veroiselta tapaukselta. Se taas johtuu hyvin pitkälti biiseistä, jotka eivät ole missään tapauksessa huonoja, mutta eivät kyllä ihan sitä samaakaan tasoa kuin Slash and Burn Culturessa. Tosin eipä tämä uskoa yhtyeeseen horjuttanut…

Kohokohdat: Driftwood Coffin, Milk


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa