1981 – Cycle / Symptom

1981_cycleMiten tämän turkulaisen bändin nimi oikein pitäisi lausua? Yhdeksäntoistakasiyksi vai tuhatyhdeksänsataakahdeksankymmentäyksi? Ehkäpä tuon pohtiminen ei ole millään lailla olennaista, kun vihdoin ja viimein kirjoittelen tätä kirjoittaessa 1981:n toistaiseksi viimeisintä vinyylilevyä. Vuosi vaihtuu pian ja levyhän tuli jo alkukesästä, jolloin minäkin sosialisoin sen haltuuni suurin piirtein heti kun olin päässyt Projektifesteille Turkuun. Ja arvioin nyt.

Edellinen kuulemani 1981-levytys “Decay” oli jo varsin kovatasoinen levytys (josta kirjoitin arvion jo sen ilmestyttyä, mutta enpä ole näemmä syystä tai toisesta julkaissut sitä, höh?), jota vasten tämä uusi seiskatuumainen väistämättä vähän vertautuu. Eipä yhtye ole lipsunut linjastaan tuumaakaan, vaan soittaa yhä anarkopunkkia 80-luvun alun brittibändien hengessä tapaan, mihin sitä ei ole Suomessa aiemmin juurikaan tehty. Punkiksi kevyttä, popiksi turhan raskasta sanomansa puolesta. Ei sillä että bändin aiemmissa levytyksissä olisi koskaan ollut mitään vikana, mutta varsinkin nyt 1981 tuntuu olevan ns. asian ytimessä kun se on tarpeeksi monta vuotta ollut tekemässä tätä musiikkiaan. Ehkä “Cycle / Symptom” on sellainen levy joka vaatii enemmän pyöritystä ennen kuin se kunnolla aukeaa, siinä missä “Decay” upposi jotakuinkin heti. “Cycle / Symptom” onkin sitten sitäkin vakuuttavampi tapaus, vaikka yksi seikka tässä toki häiritsee: kauheastihan tässä vain ei ole kuunneltavaa, kun kappaleita on singlelle oikeaoppisesti vain kaksi ja nekin ovat lyhyitä. No, uutta materiaalia jäädään taas odottelemaan.

Kohokohdat: Cycle, Symptom


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa