Hebosagil – Ura

HebosagilOulun Hebosagil on sellainen yhtye, jota olen seurannut sivusta lähestulkoon sen perustamisesta lähtien, mutta joka ei ole kuitenkaan koskaan lähtenyt itselläni sen laajempaan kuunteluun. En tiedä mistä tuo edes johtuu, mutta jostain ihan olemattomasta syystä kuitenkin.

Ura saattaa olla hyvinkin se levytys, joka määrittelee suhteeni Hebosagiliin uudelleen. Ura on nimenä harhaanjohtava, sillä kyseessä on albumikokonaisuus eikä mikään diskografiajulkaisu joka olisi summaamassa Hebosagilin koko uran yksiin kansiin. Uraa ennenhän Hebosagil oli julkaissut lyhyempiä äänitteitä suhteellisen lyhyessä ajassa. Tarmoa riitti silti takomaan pitkäsoitollinen ankaraa ja armotonta melua. Hebosagil lojuu jossain sludgen mutien ja noise rockin leväkasvustojen välissä. Jokin pohjoinen vittumaisuus tästä kyllä kuuluu läpi, mitä pidän itse vain hyvänä asiana. Ei ihmetytä yhtään, että Hebosagil liitetään usein muihin oululaisiin metelipettereihin, esimerkiksi Viisikkoon. Tämä metelöinti ei sovellu kaikille, hengästyttävyytensä ja aggressiivisuutensa takia. Minulle tämä kyllä kelpaa.

Sitä en osaa tarkemmin kuvailla, minkä takia tämä iskee enemmän kuin ne äänitykset mitä olin heboilta tähän mennessä kuullut. No, kaikkea ei tarvitse eikä voikaan selittää. Pitäisiköhän Colossalia kokeilla?

Kohokohdat: Tämä mies, Taloni on tulessa, Majatalo


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa