Ranger – Metal Gear

Helsinkiläinen Ranger toimii hyvin kiihkeällä tahdilla. Tätä kirjoittaessa bändi on pistänyt jo uuden demon pihalle, ja tässä tekstissä käsitellään nyt bändin edellistä Metal Gear-demoa, joka on äänitetty vasta viime kesänä. Kolmijäsenisessä Rangerissa vaikuttaa eräs jannu, joka soittaa myös hardcorebändi Foreseenissä, ja tuo yksi jäsen on kaiketi yksi syy siihen, minkä takia Foreseen onkin nykyään hieman lähempänä metallia. Sitä en tietenkään pistä pahakseni.

Ranger soittaa melko nopeaa ja kaahaavaa speed/thrash metallia, 80-luvun hengessä. Ok, ei ole ehkä kovinkaan omaperäinen konsepti edes tänä päivänä kun alan bändejä tulee säännöllisin väliajoin vastaan, mutta Ranger on keskivertoa raaempi keissi. Rangerista tulee mieleen juuri sellainen thrash metalli, joka pyrki 80-luvulla olemaan mahdollisimman kaoottista ja brutaalia pohjoisen Amerikan metallia, joka ei ole loppujen lopuksi kovinkaan kaukana varhaisesta protodeathistakaan. Tämä on juuri sellaista metallia, jota soitetaan aurinkolasit päässä jopa kellarissa ja jonka levyjen mukana tulee kollaaseja täynnä typeriä kuvia ja kiitoslistat ovat täynnä myös punk- ja hardcorebändien nimiä. Itse olen ammentanut sivistystä juurikin tuollaisista levyistä, eli siinä mielessä Ranger osuu suoraan hermoon. Ranger on melkeinpä kellariversio Razorista.

Ranger on myös siinä mielessä ihan virkistävä  poikkeus, että se on päättänyt aloitella tekemällä suttuisia ja melko lyhyitä , rehellisiä demokasetteja. Tämänkaltaisia julkaisujahan ei kovin usein nyt tulekaan vastaan, kun demot tehdään yleensä cd-formaattiin ja niissä huomattavasti professionaalisemmat soundit kuin Metal Gearissa. Tulee ihan 80-luku (jona aikana en metallia ehtinyt vielä hengittää) mieleen!

Kohokohdat: Taken by the Night


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa