Mörkhimmel – In the Shadow of the City

morkhimmel_shadowMörkhimmel on bändi tsekeistä, joka soittaa crustia vahvoin black metal-alleviivauksin. Yhtyeen ensimmäinen äänite In the Shadow of the City on julkaistu alunperin CD-formaatissa vuonna 2008, mutta se on julkaistu myös ranskalaisen Shogun Recordsin kautta uudestaan, vinyylinä.

Mörkhimmel tosiaan soittaa crustia melko black metallisesti, ja sen takia se on varmaan nimennytkin itsensä melko skandinaavisesti ja norjalaishenkisesti. Ihan keinotekoisella “blackened crust”-termilläkään en Mörkhimmeliä kuvailisi, vaikka se termi tähän todennäköisesti yhdistettäisiinkin. Yhtenä referenssinä tulee mieleen kanadalainen, pitkään black metallista crustia soittanut Iskra, joka tosin soittaa ihan eri otteella kuin Mörkhimmel. Ehkä enemmänkin tulee mieleen Hate Them-aikakauden ja itsestään punkin löytänyt Darkthrone. Siellä sun täällä kuulee kyllä myös GISM-viitteitä, mutta se varmaan Mörkhimmelin soundin määrittelemisestä?

Biisejä on kahdeksan. Ne ovat keskenään ehkä turhankin samankaltaisia, kun oikeaa vaihtelua ei In the Shadow of the Cityllä juurikaan ole, mutta toisaalta en minä tämänkaltaiseen musiikkiin olekaan viehtynyt siksi että ne tarjoaisivat yhtä vuoristorataa. Biisit ovat yksinkertaisia, mutta tehokkaita. Mörkhimmelin soundi on sen sijaan vähän hassu. Kaikua on laulussa riittämiin (ja ehkä hieman ylikin) ja rumpusoundit ovat aika ohuet. Tällä äänitteellä Mörkhimmel tosin olikin vain kahden ukkelin studioprojekti, ja rumpuraitoja varten In the Shadow of the Cityllä rytmiä takookin rumpukone. Teknisesti ottaen In the Shadow of the City ei ole mikään ässälevytys, mutta se on kuitenkin vilpitön ja konstailematon kaveri, joka esittää suorasti ja mitään mukisematta muutaman biisin verran laadukasta metalpunkkia.

Kohokohdat: Endless Wall of Fuckers, In the Shadow of the City, Forgotten Existence, Emptyness


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa