Kuudes Silmä – S/t

kusaritPost-punk alkaa olla nykyään kovassa kurssissa jopa punkkipiireissä. Ei vielä muutama vuosi sitten post-punkin kanssa flirttailevia bändejä juuri ollut, eikä niitä nytkään ole kuin vain kourallinen, mutta määrä on silti kasvussa. Tämä teksti on taas syntynyt siitä, kun lauma helsinkiläisiä punkkareita (tai heitä tässä on ainakin kaksi) pisti pystyyn Kuudennen Silmän, jonka nimikin laittaa kättä lippaan parillekin 80-luvulla toimineen esikuvansa kunniaksi.

Aina kolisevaa tuotantoa myöten Kuudes Silmä hönkii 80-luvun huuruja. Bändissä on synatkin, ja se taitaa olla ainoa instrumentti jota ei kohdella erityisen väkivaltaisesti. Muutenhan tässä bändissä on vain lyömäsoittimia, vaikka osassa niistä onkin kielet. Kertonee jotain Kuudennen Silmän olemuksesta? Tässähän muuten laulaa Cigarette Crossfiressa laulanut Jere. Mies kylläkin vetää tällä levyllä ihan eri tyylillä ja kielellä kuin röökikettujen kanssa, ja itse en edes tajunnut miehen olevan sama kuin vasta myöhemmin. Laulaminenhan on tosin tässä yhteydessä enemmänkin “epätoivoista huutamista tyhjässä ja pimeässä huoneessa” –osastoa, enemmän malliin Musta Paraati kuin esimerkiksi post-punk Ratsia. Kuudennessa Silmässä ei ole kuitenkaan edellämainittujen bändien tai Syksyn, Kuudennen Tunnin tai Silmien suorasta kopioimisesta kyse. Yhtyeellä ovat selkeät esikuvansa ja sieltä sun täältä toki kopioidaan, muttei Kuudetta Silmää kehtaa sanoa minkään bändin kopioksikaan. Oma soundi on siis löytynyt, ja kaikessa ummehtavuudessaan se on perin raikkaan kuuloista.

Tällä levyllähän on kolme biisiä, jotka ovat kaikki kyllä erittäin päteviä ja toimivia! Kohokohdaksi tosin listasin silti vain yhden veisun, tällä kertaa. Saa nähdä, mitä seuraavaksi on luvassa.

Kohokohdat: Ääni kadulta


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa