Metal on Metal II

metalonmetal2Metal on Metal-kokoelman kakkososaa osasin jo odotella muinoin, siinä missä sen ensimmäinen osa tuli kuin puskista. Siinä missä ensimmäinen Metal on Metal keskittyi speed/thrash metalliin lievin death- ja black metal-painotuksin, on kokoelman kakkososassa suunta enemmänkin perinteisessä heavy metallissa ja doom metallissa. Ainoa poikkeama löytyy speed metal-bändi Solitairesta, joka on sekin kokoelmalla jo ihan ensimmäisenä. Sitten toinen “poikkeama” ovat Ari Honkosen kolme bändiä (Minotauri, Morningstar, Heathen Hoof) putkessa. Tai eipä tuo varsinainen poikkeama ole, mutta ihan hauska yksityiskohta kuitenkin. Musiikkiahan tällä kokoelmalla on todella paljon, ja bändejä on yhteensä 11, biisejä 17.

Mielestäni parhaimmat vedot tällä kokoelmalla ovat Spiritus Mortisilta, Heathen Hoofilta ja Garden of Wormilta, siinä missä muiden bändien esitykset eivät edusta näitä bändejä parhaimmillaan… tosin on sitä esimerkiksi Spiritus Mortisiltakin kuultu parempaa. Siinä missä ensimmäisellä kokoelmalla oli paljonkin sillä esiintyneiden bändien parhaimpia biisejä, on tilanne toinen Metal on Metalilla. Selvästi huonoja biisejä ei tälläkään toki ole yhtään, vaikka toisaalta tällä kokoelmalla oleva biisi ei esimerkiksi anna täydellistä kuvaa Witchtigerista. Samaten Forever Winter ja Bloody Hell jäävät altavastaajien asemaan ja kokoelman kovimmat nimet tallovat ne jalkoihinsa. Tuota ongelmaa ei ollut ensimmäisellä kokoelmalla, mutta välistä sattuu näinkin. Siltikin Metal on Metal pysyy kirjoissani kirkkaasti plussan puolella, ja lisäpisteitä pitää tietysti antaa siitä ettei tämä levy edes yrittänyt olla hiilikopio edeltäjästään. Metal on Metal II tehtiin jo lähtökohtaisesti erilaiseksi ja muutamat riskitkin tehden, ja sitä minä arvostan.

Kohokohdat: Spiritus Mortis – Rise From Hell, Heathen Hoof – Heathen Hoof (Live), Garden of Worm – Keskikesän hautasaatto


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa