Axecuter – Innocence is Our Excuse

axecuter_innoenBrasilialainen Axecuter on aika veikeä tapaus. Ikämiesten bändi, joka uskoo nahan, niitin ja heavy metallin ylivertaiseen voimaan. Muutama vuosi sitten perustettu bändi on tätä kirjoittaessa laittanut muutamankin levytyksen pihalle, joista ensimmäinen seiskatuumainen oli viime vuoden lopulla julkaistu Innocence is Our Excuse.

Kannessa on ruma, takatukkainen mies (=tyypillinen hevari) haukkaamassa kiellettyä hedelmää. Se joka arvaa mihin tuolla kannella viitataan ei hyödy oikeasta arvauksesta yhtään mitään, tai vaihtoehtoisesti haukun omenasta kunhan itse hankkii omenansa. No, tämä veijari on kuitenkin myös Axecuterin tuoreen studioalbumin Metal is Invincible kannessa, ja on siten jo hyvää vauhtia vakiinnuttamassa itseään Axecuterin keulahahmona ja maskottina. Sikäli hauskaa, että tuo jannu edes soita koko bändissä. Jos näiden tyyppien ulkonäöstä voidaan muuten mitään päätellä, niin nämä kaiffarit kuuntelivat heviä jo 80-luvulla ja myös jämähtivät sinne. “Easier it will be if we choose modernity. Narrow-minded we stay, that’s the price we must pay”.

Axecuter nakkeleekin 80-luvulle häpeilemättömästi kumartelevaa speed metallia, jonka ei ole tarkoituskaan luoda mitään uutta auringon alle. Tässä leirissä ollaan tästä uppiniskaisuudesta jopa ylpeitä. Mikäs siinä, kun tuo menettelytapa on ainakin nimibiisissä ihan toimiva, mutta kieltämättä biisille ei olisi tehnyt lainkaan hallaa jos se olisi jätetty edes minuutinkin verran lyhyemmäksi. Tai mielellään 2-3, kappale kun on melkein seitsemän (!) minuuttia pitkä. B-posken biisi Blade of the Hun on yhtä pitkä ja sitä riivaavat samat ongelmat… mutta niiden lisäksi biisi ei ole ihan yhtä muistettava, vaikka hitaampana vetona erottuukin nimikkobiisistä. Soundit ovat kylläkin kummassakin kappaleessa kiitettävän selkeät, mutta kuitenkin sopivan rujot. Ns. arvosanaksi täten annan tälle levylle “ihan ok!”.

Kohokohdat: Innocence Is Our Excuse


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa