Evil Army – S/T

evilarmyHeti alkuun voisin sössöttää jotain elämän perusasioista. Jos thrash metal-bändillä ei ole RIFFEJÄ, sillä ei ole mitään. Piste. Vaikka sillä olisivatkin kaikki muut elementit kunnossa, niin nimenomaan riffit ovat se juttu mikä pitää thrash metallin hengissä. Tämä probleema tuntuu korostuvan varsinkin nykyään, kun thrash metal-bändejä nousee 80-luvun raunioista todella paljon, mutta harvalla niistä on tarjota riffejä. Tähän ongelmaan on vastauksena amerikkalainen Evil Army, joka on bändinä ihan syystäkin kerännyt pahaa mainetta lähinnä ulkomusiikillista syistä, lähinnä jäsenten ylenpalttisesta (päihde)sekoiluista, joka on vienyt miehiä Evil Armyn riveistä jopa ennenaikaiseen hautaan ja kiven sisälle. Kaikesta pelleilystään huolimatta Evil Army on saanut kymmenvuotisen olemassaolonsa aikana aikaiseksi tolkuttoman hyvää musiikkiakin. Näistä saavutuksina tärkeimpänä tullaan todennäköisesti muistamaan yhtyeen tähän mennessä ainoa julkaistu pitkäsoitto Evil Army, vuodelta 2006.

Mitä tällä albumilla sitten on? No ainakin 80-luvulle viittaavaa, suoraviivaista ja äärimmäisen väkivaltaista thrash metallia, jonka tempo ei kuitenkaan nouse edes Dark Angel-lukemiin. Evil Army ei myöskään tapaile erityisen paljoa Eurooppa-bändejä ilmiselvää Sodom-palvontaa lukuun ottamatta, vaan pohjaa soundiaan enempi sinne crossover-osastolle. Evil Armyllai on helvetin hyviä riffejä ja tolkutonta crossover-henkistä rähinää tarjotaan myös rytmipuolellakin. Myönnän nauttivani myös suuresti Rob Evilin rähinästä mikin varressa, vaikka kieltämättä mies on yltänyt parempiinkin suorituksiin. Soundit ovat kohdallaan, ja samaten biisit. Kieltämättä omat suosikkini osuvat albumin alkuvaiheille, kun yksittäisistä biiseistä puhutaan, mutta osa niistä onkin jotakuinkin parhaita thrash metal-biisejä mitä muistan viimeisen kymmenen vuoden aikana kuulleeni. Tykittelyä kyllä jatketaan hamaan loppuun asti, eikä armoa tunneta. Helvetin loistava levy, jolla on kaikki kohdallaan.

Kohokohdat: Evil Army, Realm of Death, Sgt. Says Kill, Conquer Human Life, Watch Me Fall


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa