Ranger – Combat Metal

ranger_combatRanger on tällä hetkellä varmaan paras suomalainen bändi mitä en ole vielä nähnyt livenä. Yhtyeen keikoilla on kuulemma melko kova meininki, eikä mielestäni kyllä bändin kaseteillakaan ole lainkaan paskempi meininki. Metal Gearista on toki kulunut jo tovi, ja niin on itse asiassa tämä tuoreempi ilmestystkin Combat Metal ollut pihalla jo pienen tovin.

Jossain vaiheessa nelimiehiseksi paisunut speed metal-partio Helsingistä suosii ilmaisussaan yhä melko karkeita keinoja. Meno on yhtä raakaa, vimmaista ja tinkimätöntä kuin viimeksikin. Rangerin soundissa kaikuu 80-luvun amerikkalaiset raakalaisrässi- ja spedemetallibändit, ja aurinkolasit ovat toki pakollinen asuste kun pääkalloja pistetään siruiksi. Riffit ovat sadistisia, soolot villejä ja korkeat kiljahdukset repivät maankuorta ja nostattelevat helvetin keskelle asfalttiviidakkoa. Tulenlieskoja kellarista ja äärimmäistä sekä soonista ultra-väkivaltaa! Maksimaalista tuhoa! Tässähän alkavat aiheeseen sopivat kuvaukset loppua, ja nekin kuulostavat urpoilta härmänkielisinä. No, eiköhän Rangerin musiikillinen identiteetti tule tätäkin kautta ihan selväksi. Biisejähän ei ole tällä kasetilla kuin vain kolme, mutta sehän riittää. Ja on ihan hyväkin vain, ettei bändi ole saanut tällekään nauhalle tartutettua sekundaa.

Tätä kirjoittaessa Ranger on ollut työstämässä jo MLP:tä. Sitä odotellaan, ja viikonloppuna räjähtää Tampere!

Kohokohdat: Touch of Death


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa