Social Distortion – White Light White Heat White Trash

social_whiteSocial Distortion kasvoi nykyiseen asemaansa siinä 90-luvulla. Yhtye oli ollut toiminnassa jo 80-luvun alusta lähtien, mutta haki itseään ja soundiaan jotakuinkin yhtä pitkään kuin Mike Ness itseään. Vuoden 1996 albumilla White Light White Heat White Trash tuo etsintä tuntui olevan ohi.

White Light White Heat White Trash on yhtyeen viides studioalbumi, mutta se on periaatteessa sellainen mitä se oli ollut tekemässä koko uransa aikana. Levy oli Social D:lle tyypillisen soundin huipentuma, kliimaksi, joka oli kasvanut varsinkin 90-luvulla täysin omiin suuntiinsa. White Light White Heat White Trashilla olivat kaikki elementit kohdillaan ja yhtyeen tulkinta punk rockista huokuu kaihomielisyyttä, perinteistä rockia ja kantria tavalla, mihin oikeastaan vain Social Distortion on pyrkinyt samalla tavalla. Ja toki “elettyä elämää”. Ehkä Nessin “olosuhteiden uhri”-imago ei ole koskaan puhutellut meikäläistä, mutta tällä levyllä ainakin kiehuu ehta sydänveri, mikä on saanut ainakin levyn sävellykset hyvin korkeatasoisiksi.

Biiseissä on meno ja tunnelma kohdallaan, ja onhan näistä vedoista aika monikin melko kuolematon… vaikka on tälläkin levyllä muutama biisi jotka eivät niinkään puhuttele.  Lopussa oleva The Rolling Stones-coveri tosin sopii bändille hyvin kuin kyyneltatuointi Mike Nessin silmäkulmaan, ja summaa aika montakin levyllä olevaa seikkaa.

Jos jotain definitiivistä Social D-levyä etsii, niin eiköhän se ole tämä, vaikka itse kallistun ehkä enempi bändin nimettömäksi jätetyn kolmoslevyn (1990) kantille.

Kohokohdat: Dear Lover, I Was Wrong, Down Here (With the Rest of Us)


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa