Vauhtihirmu – Kukkokiekuu!

vauhtihirmuSe oli joku The Reality Shown musikantti (mutta ei ainakaan Kalle), joka myi minulle Vauhtihirmun seiskatuumaisen ja väitti sitä suurinpiirtein parhaaksi koskaan tehdyksi hardcore-levyksi. Silti hukkasin tuon mästerpiissin jonnekin pariksi vuodeksi, ja tätä kirjoittaessa noista kaupoista on kulunutkin jo pari vuotta.

Turkulaisen Vauhtihirmun seiskatuumainen on äänitetty vuonna 2005. Tämä arvio on siis ajankohtainen kuin vuoden 1979 Maaseudun Tulevaisuus-lehden vuosikerta. Eiväthän nykynuoret edes tiedä mikä on pokemon, tosin en usko että hesenuoria muutenkaan kiinnostaa tämä Vauhtihirmu. Vauhtihirmun logossa kukko kiekaisee ja pieraisee tulenlieskoja. Bändin jäsenet käyttävät taiteilijanimiä ja “promokuvassa” on neljä mustaa (?) S/M-jänöjussia. Varmasti melkoisia sähköjäniksiä. Keikathan tällä bändillä olivat varmasti melkoisia energiapurkauksia, mutten voi niitä kommentoida sen tarkemmin kun en niistä yhtäkään ole koskaan nähnyt. Melkoista virtaa löytyy kyllä tältä seiskaltakin, vaikkakin hieman hutiloiden ja kämäisesti soitettuna.

Levynähän tämä on hyvinkin huoleton ja rämisevä, eikä sanoituksia kannata ottaa täysin tosissaan. Jotenkin tämä oli arvattavissakin jo siitä, että bändin nimi on Vauhtihirmu. Vahva huumorilevyn leima paistaa hyvin pitkälle, ja se kieltämättä hieman vaivaannuttaa tässä tapauksessa, kun se kuuluu paikoin toteutuksestakin. Ihan kuin levyä ei oltaisi tehty kovinkaan vakavissaan, ja seiskatuumainen on kuitenkin melko vakava formaatti kun ajatellaan paljonko sellaisen painattaminenkin maksaa. Vaikka huumori kukoistaakin, on Vauhtihirmu kuitenkin hardcoremeiningissään ja yleisessä kämäisyydessään todennäköisesti ihan liikaa “mopolla suohon”-runouteen tottuneille Klamydia-faneille. Levyn soundithan ovat ihan p*rseestä.

Vauhtihirmuhan on myös erään markettiketjun markkinoima pillimehu, ja tämä Vauhtihirmu vertautuu monessa suhteessa siihen mehuunkin. Ainakin yhtä äitelästä materiaalista tässä on kyse. Mikäli löysit tämän arviotekstin hakiessasi tietoa juurikin tuosta sokerijuomasta, niin onnittelen; olet juuri voittanut “Vuoden vauhtihirmu”-palkinnon.

Kohokohdat: Rikkaitten pankki, Saatanan Pokemon, Viiminen varotus


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Yksi vastaus artikkeliin ”Vauhtihirmu – Kukkokiekuu!

Vastaa