Leatherface – Mush

leaftherface_mushKuten näkyy, on Pandaluolan päivitysaktiivisuus laskenut. Koettakaa kestää sen kanssa, Pandaluola on minulle nykyään vain yksi aktiviteetti muiden joukossa, ja varsinkin nyt se on saanut olla sivuroolissa kun Ajatuksen Valon seiskanumero ilmestyi ja Puntalarockin kuvien kanssa on mennyt aikaa. Tosin viime päivinä olen kuunnellut muutamaa levyä enemmän kuin muita, ja yksi niistä on Leatherfacen Mush.

Mush on melodisen punk rockin kulmakiviä ja ikuisia klassikkoja. Olen kuitenkin päässyt tuohon vuonna 1991 julkaistuun mestariteokseen hävettävän myöhään käsiksi, vaikka sen olisi pitänyt tapahtua jo vuosia aiemmin. Kun katsellaan pelkkää musiikillista puolta, niin heti ensimmäisenä huomio kiinnittyy Frankie Stubbsin karheaan ja tunnistettavaan ääneen. Vaikka kuuntelen heviä ja vaikka mitä epämusiikkia, minulla kesti silti hetken aikaa päästä herra Stubbsin ääneen sisälle. Toinen yhtälailla olennainen elementti ovat vahvat kitaramelodiat, ja kahta kitaraa hyödynnetäänkin tappiin saakka. Lyriikkapuoli herättää hämmennystä, mutta sepä onkin myös yksi Mushin parhaimmista puolista. Sanoituksissa on sanoma kätketty hieman eriskummallisimpien metaforien ja kielikikkailujen taakse. Ja sitten se tärkein: biisit. Mushilla ei ole yhtään huonoa raitaa, klassikoita sitten senkin edestä. Vai mitä itse tuumaatte tuosta tämän postauksen lopussa olevasta biisilistasta? Varsinkin B-puoli on yhtä juhlaa, sen kärjessä kun on kolmen suora Springtime-Winning-In the Real World, ja Varsinkin Springtime on melkeinpä parhaita melodisia punk-biisejä mitä on koskaan tehty.

Leatherfacen soitosta kuuluvat punkin perinteet, mutta samalla se vei sitä uusiin suuntiin, ja tuo kehitystyö kulminoitui Mushiin. Leatherface tuskin lähti tekemään punkkia kokonaan uudestaan, mutta se teki sen silti. Tässä on siis kokonaisuus, missä ei ole kertakaikkisesti mitään vikana. Jos pidät melodisesta punkista mutta et pidä tästä, on todennäköisesti lääkityksessäsi jotain vikana.

Kohokohdat: I Want the Moon, How Lonely, Springtime, Winning, In the Real World, Bowl of Flies


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa