Minuala – Крики Черных Птиц

minualaAntimelodix (joka oli niitä syitä minkä takia alunperin aloin tekemään Ajatuksen Valo-zineä) käväisi alkuvuodesta Suomessa, ja toi mukanaan kaveribändinsä Minualan, jossa on jopa jäsenyhteyksiäkin Antimelodixiin. Minuala operoi jokseenkin samalla kentällä kuin Antimelodix, eli melodisen neocrustin parissa. Tosin Minualan tapa tehdä musiikkia on erilainen kuin Antimelodixilla, ainakin jos verrataan Antimelodixin melko suoraviivaista menoa Minualan hieman polveilevampaan ja yleisesti ottaen hitaampaan crustiin, jota se soitti esimerkiksi Крики Черных Птиц –albumillaan, joka julkaistiin vuonna 2010.

Neocrustilevylle tyypillisesti Крики Черных Птиц:lla on kannessaan myös korppi. Itse asiassa kaksi korppia. Aika helposti tätä voisi muutenkin sanoa melko perinteiseksi neocrustiksi, joka ei melkein vahingossakaan yritä kuulosta miltään muulta. Tosin Minuala tekee crustinsa vähän kunnianhimoisemmin, ja sillä on soundissaan jopa viitteitä post-rockiin. Noita viitteitä on tosin käsittääkseni viljelty vasta bändin toisella pitkäsoitolla enemmän. Крики Черных Птиц:a on kokonaisuutena tosin elävöitetty satunnaisilla suvantokohdilla, joiden myötä albumi säilyttää mielenkiintonsa, ainakin suurimmaksi osaksi. En tiedä olisiko albumi kärsinyt lainkaan pienoisesta typistämisestä, mutta nykyiselläänkin Крики Черных Птиц on varsin tyylikäs levy, vaikkakaan ei sellainen joka ihan joka tilanteeseen sopisi.

Kohokohdat: Хаос во тьме, Кровавый рассвет, Осколки


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa