Lähdön Aika – S/T

lähdönaikaepTätä kiekkoa passiivisesti metsästin muutaman vuoden ajan, ennen kuin se sattui silmiini eräällä hämeenlinnalaisella kirpputorilla.* Tosin enpä minä tätä lättyä nyt erityisen aktiivisesti missään vaiheessa hamunnut, vaan olin tehnyt hankintapäätöksen puhtaasti yhtyeen myöhempien levytysten perusteella. Hyvinkääläisen Lähdön Ajan splitit Burn Againin ja Brutopian kanssa nimittäin nostivat rimaa hyvin korkealle.

Lähdön Aika on siis bändin ensimmäinen EP, ja ensimmäinen nimettömäksi jätetty levytys. Toinen vastaavanlaisen “kohtalon” kokenut LA-kiekkohan oli vuonna 2011 julkaistu seiskatuumainen. Käsillä on siis hopeisen minipizzan täytteiksi viisi kappaletta hidastempoista hardcorea vahvan metallisesti tulkittuna. Tosin ehkäpä tämä kiekko ei ole kovin vahva ilmestys.

Lähdön Aika on melko samasta puusta veistetty kuin yhtyeen myöhemmätkin levyt. Kyseessähän on edellisessä kappaleessa kuvatunlainen, doomahtavakin kuolemanmarssi joka liikkuu sillä harmaalla alueella jota voisi yhtälailla kuvata niin punkiksi kuin metalliksikin. Ja sanoituspuolella otetaan kantaa. Mutta soundeiltaan Lähdön Aika on jopa valju, vaikkakaan minkäänlaisen läpsyttelynkään varaan ei uskalleta mennä. Hyvä niin, mutta Lähdön Aika vaikutti olevan vielä käymisvaiheessa, eikä lyyrisestikään oltu kenties kaikkein terävimmillään. Esimerkiksi avauskappale Ihmisraunioita uhkaa kosahtaa kertosäkeessä olevaan “vitutusta” –sanan käyttämiseen. Se ei oikein istu sinne, vaikka biisit olivatkin jo melko kovatasoisia. Tosin kyseessähän on yhtyeen ensimmäisten levytysten joukossa ollut pikkulevy, joten sen vertailu bändin myöhempiin tekosiin on jopa epäreilua. Ei tämä tosiaan ole ihan sellainen levy joka todentaisi “eka demo oli paras” –fraasin paikkansapitävyyden ja jonka takia käyttäisi järjettömiä resursseja plätyn hankkimiseksi. Tosin jos vastaan tulee, niin…?

Ja tänään sitten tanssitaan Lähdön Ajan kymmenvuotisbileissä.

Kohokohdat: Ihmisraunioita, Virus, Milloin
*Terveisiä Allulle.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa