His Hero is Gone – Fifteen Counts of Arson

hhig15Ehkä siitä yhdestä T-alkuisesta bändistä on tässäkin blogintapaisessa sössötetty ihan riittävästi, mutta ei näemmä vieläkään riitä, vaikka fokus olisikin nyt sen bändin edeltäjässä, His Hero is Gonessa. His Hero is Gone ehti kasvaa melko legendaariseksi bändiksi elinaikanaan ja nousta yhdeksi tärkeimmistä 90-luvun loppupuoliskon crustibändeistä, jonka debyyttipitkäsoitto Fifteen Counts of Arson julkaistiin vuonna 1997. Tai pitkä ja pitkä, noin parikytminuuttinen roikalehan tämä…

Fifteen Counts of Arsonin (tai Fifteen Covnts of Arsonin, jos halutaan kirjoittelulla kikkailla) biisit jakaantuvat kahteen leiriin. Levyllä on sekä alle minuutin mittaisia biisejä että noin kaksiminuuttiasia vetoja, plus vielä muutama vielä sitäkin pidempi veisu. Suurin osa levystä on kylläkin nopeaa vyörystä, lopun aikaa His Hero is Gone sitten valmistelee noita vyöryjä hieman hitaammilla murjomisilla. Jos tätä nyt siihen yhteen T-bändiin verrataan, niin biisit ovat lyhyempiä, äkäisempiä ja ennen kaikkea vähemmän melodisia. Miltei kaoottisia. Kitarahan ne vähäisetkin melodiat luo ja Burdetten ääni on karu, ja en ihmettele yhtään miksi tästä ovat niin monet inspiraatiotaan ottaneet. Sain itse eniten irti levyn pitemmistä biiseistä, kun niiden aikana His Hero is Gone saa puserrettua melodiaa ja vielä kaupanpäälliksi saa itsensä kuulostamaan vielä raskaammaltakin. Muutenhan tältä en kyllä kuuntele koskaan mitään yksittäisiä biisejä (paitsi Thievesiä), vaan koko rosmon aina kokonaan.

Kohokohdat: Leash, Raindance, Concrete Cage, Thieves


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa