Lurk – S/t

lurkLurk on sellainen bändi, joka on itselleni tullut tutuksi vasta sen jälkeen kun muutin Tampereelle. Tosin yhtyeen debyyttilevyn julkaisu osui samoihin aikoihin viime vuonna, joten ei ihmekään etten noteerannut bändiä aiemmin. Totalrust Musicin alunperin julkaisema, mutta myös Svartin lisensoima levystä tulee vakuuttunut olo jo heti kun näkee levyn kannet, joista tulevat kivasti H.R. Gigerin hengentyöt mieleen, mitä en voi pitää kuin vain hyvänä asiana.

Lurk toimii hidastelunsa kanssa jossain niillä välimailla, joissa sekä doom metallin, death metallin että sludgen varjot kohtaavat. Sludgeksi tähän on hyvinkin helppoa päästä sisälle, doom metalliksi Lurs on raskasta ja death metalliksi taas kevyttä, miltei jopa rokkaavaa. En tosin seuraa tämän alan bändejä erityisen aktiivisesti, mutta kehtaan sanoa Lurkilla olevan ihan oma otteensa musiikkinsa tekemiseen. Älpeen raidoilta sykähtelee lyijynraskasta ja painostavaa musiikkia, jossa on elementtejä vaikka mistä, mutta jossa mikään osa ei kuulosta päälleliimatulta.

Tämä LP on ihan lupaava, mutta ehkäpä Lurk jyskyttää turhankin tasaisesti. Levynä Lurk on toki mukava kuunneltava, mutta jotenkin se jättää vielä hieman yksipuolisen kuvan Lurkista. Varsinkin keikoilla bändi on antanut viitteitä siitä että se on mennyt musiikkinsa kanssa eteenpäin.

Kohokohdat: Soar, Fire the Blood Sky


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa