Nuoret Sankarit – Oma etu mielessä

nuoret_omaNuoria Sankareita olen pitänyt jo vuosikausia yhtenä järkevimmistä oman tyylilajinsa taitajista, tosin en olisi siitä lainkaan pahoillani jos bändin näkisi keikoilla vähän useammin. No, tänään sekin onnistuu, kun viime kerrasta onkin jo liki puolitoista vuotta aikaa. Tuossa välissä ilmestyi uusi seiskatuumainenkin, joka on jo toinen laatuaan.

Nuoret Sankarit soittavat yhä rehtiä ja reipasta punk rockia, ja The Wretched Onesia pidetään yhtyeen suurimpana innoittajana. Mitään järin suuria muutoksia yhtye ei ole soundiinsa tehnyt, vaan yhtyeen musiikki kulkee vieläkin kitaroiden johdattelemana ja Tuomaksen huudon sävyttämänä. En tosin osaa sanoa olivatko nämä biisit aluksi sellaisia jotka jäisivät kerrasta päähän jauhamaan toisin kuin jotkin yhtyeen aiemmat teokset, mutta kyllä ne loppupeleissä palkitsevat aivan yhtä paljon.

Hyvin rullaavan musiikin lisäksi huomio kiinnittyy jälleen kerran sanoituksiin, joihin on vuodatettu ajatusta. Nuoret Sankarit käsittelee varsinkin tällä levyllä paljon työntekoa. Levyn viidestä biisistä nimittäin kolme käsittelee työntekoa tai paremminkin siihen liittyviä lieveilmiöitä. Yksi kappale käsittelee lakkoja ja rikkureita, yksi liittojen 500 päivän työttömyyskorvausta  ja kolmas taas perinteistä kahdeksan tunnin sirkusta. Näillä näppylöillä voisin julistaa Nuoret Sankarit suomalaisen ay-punkin pääagitaattoreiksi, tosin Lakkovahdissa-biisin sanoitukset ovat Omaisuusvahinko/Maailmanloppu/Pahaa Verta-Jassen aikaansaannosta. Biisi neljä taas menee jo toiseen aiheeseen eli Arndt Pekuriseen (Suomen toistaiseksi kuuluisin aseistakieltäytyjä, joka teloitettiin jatkosodan aikana) ja viides taas ihmisten pakonomaista tarvetta päästä julkkikseksi.

Jos kitaravetoinen ja suora punk rock on sinun juttusi, niin Nuoret Sankarit on myös… mutta senhän sinä jo tiesitkin?

Kohokohdat: Lakkovahdissa, 500 päivää, Sodankieltäjä


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa