Antimelodix – Hellfuck 2012

antimelodixhell2012Petroskoilainen Antimelodix on itselleni tietyllä tavalla käänteentekevä orkesteri. Kesällä 2011 olin jo pari kertaa miettinyt oikean paperizinen teon aloittamista, ja muistan kuinka vastasin yhdellekin siitä kysyneelle kaverille “Ei ole aikaa”. Sitten näin Puntalassa Antimelodixin, ja jostain syystä päätin että tuon bändin haastattelu pitää saada omaan zineen. Eli Antimelodix tavallaan oli se viimeinen niitti. Keikan yhteydessä ostettu “Hellfuck 2011” osoittautui sekin hyväksi äänitteeksi ja pari sen jälkeen nähtyäkin keikkaa ovat jättäneet hyvän mielen. Kun bändi vieraili Suomessa alkuvuodesta, niin mukana oli jo uutta levytystä “Hellfuck 2012”.

“Hellfuck 2012” jatkaa siitä, mihin “Hellfuck 2011” jäi. Antimelodix jatkaa synkän maailmanlopun neocrustinsa veistelyä. Jotain on kyllä tapahtunutkin, kun yhtye soittaa crustinsa eri otteella kuin aiemmin, joten yhtye on ainakin välttänyt sen sudenkuopan että olisi tehnyt saman levyn useampaan kertaan. “Hellfuck 2012” viestittelee jo hieman paluusta bändin debyyttialbumi “Hellfuck 2009:n” rujoimpiin ja väkivaltaisempiin maisemiin, muttei missään nimessä ole unohtanut minne viimeksi jäi. Yhtye ei kaihda flirttailuja grindinkään kanssa, mutta samalla Antimelodix on ottanut vähän eeppisempää linjausta, kun neljän biisin lisäksi kiekolla on jopa intro. Muutenkin Antimelodixin olemus on mennyt tarkempaan ja jylhempään suuntaan, ja onhan bändi myös päässyt parempaan studioon, kun edellistä levytystä vaivannut tukkoisuus on tiessään.

Biisiensä osalta “Hellfuck 2012” ei iske läheskään yhtä kovaa kuin edeltäjänsä, vaan plätty tuntuu alkuun jopa lievältä pettymykseltä. Tosin on tälläkin levyllä huippunsa, ja yksi biiseistä on uusi versio edellisen seiskan “hittibiisi” Citystä. Tai paremminkin tämä on jatkoa sille kuin ihan uusi versio. En nyt pidä tätä läheskään yhtä tarpeellisena vetona kuin alkuperäistä Cityä, mutta on se kuitenkin yksi “Hellfuck 2012:n” mieleenpainuvimmista biiseistä.

Kohokohdat: No Eternity, State Machinery, City II

Vastaa