Vuosi 2013

On jokavuotisen listauspostauksen aika. Kuten näkyy, on PPL:n aktiivisuus laskenut sitä mukaa mitä enemmän käytän aikaa Ajatuksen Valoihin ja Abhorrent Visionseihin. Varsinkaan keikoista ei aina jaksa pulista, kun tuntuu siltä että usein on kaikki jo sanottu. Mutta musahommat eivät olet meikäläisen osalta lainkaan vähentyneet, vaikka sekä työssäolo että uusien opiskelujen alkaminen ovat vaatineet meikäläiseltä paljon.

Näiden listojen tekeminen vaati paljon aikaa, mutta olin kuitenkin sen verran laiska että jaottelin levyt vain pitkäsoittoihin ja lyhyempiin levyihin, joita olivat siis kaikki seiskatuumaisista aina 12-tuumaisiin MLP:n asti. Levyt ovat aakkosjärjestyksessä, koska näiden levyjen laittaminen paremmusjärjestykseen on ihan typerää puuhaa. Ja ainahan näiltä listoilta jotain unohtuu.

Pitkät

Beastmilk – Climax
Black Crucifixion – Coronation of King Darkness
Cauchemar – Tenebrario
Darkthrone – The Underground Resistance
One Hidden Frame – The Water Seems Inviting
Remissions – Survivalist
Sammal – S/t
Sokea Piste – Välikäsi
Speedtrap – Powerdose
Throat – Manhole

Lyhyet

Chestburster – Private Parties
Hexvessel – Iron Marsh
Katujen Äänet – Melkein 30
Lebakko – Popkornikauppa
Lord Fist – Wordless Wisdom of Lord Fist
Maailmanloppu – Musta ovi / Enää kiväärit laulaa
Perikato – Kovat ajat
Ranger – Knights of Darkness
Split: The Escapist / Slack Bird
White Tears – Reagan Rises From the Grave

Seuraavassa on yhtyeitä, joiden levyt voisivat vaikuttaa näihin listoihin, mutta jotka eivät ole minulle vielä niin tuttuja että voisin täydestä sydämestäni tuntevani vielä tarpeeksi hyvin. Varsinkin ulkomaanosasto tulee tsekattua pienellä viiveellä. Matka jatkuu seuraavien kanssa: Lantern, Blue Cross, Sur-rur, Pyhä Kuolema, Borrowed Time, Aortaorta, Integrity, Jex Thoth, Bölzer, Iron Curtain, Fleshpress, Riistetyt, Ancient Vvisdom….

Ja sitten ovat vielä nekin, joiden uusia levyjä en ole vielä edes ehtinyt tsekata, esim. Vigilance, Seksihullut, Skeletonwitch, Batillus, Autopsy, Carcass, Russian Circles, Agrimonia, Satan, Oranssi Pazuzu….

Ja sitten voisin mainita nimiä joiden levyt ovat tuttuja, mutta jotka eivät ihan listalle mahtuneet, koska kymmenen levyä on melko pieni määrä: Famine Year, 1981, Purson, Mother Susurrus, Usko, Uncle Acid & The Deadbeats, Kuudes Silmä, Foreseen, Axeslaughter, Tombstoned, Domovoyd, Nails, Hero Dishonest, The Reality Show, Diskelmä, Power Trip, Sudö jne jne!

Toki mainintoja tekee mieli jaella myös sellaisille bändeille, jotka ovat saaneet musiikkiaan julki jo aikaisemmin, mutta joiden musiikkia on viime vuonna julkaistu uudestaan. Mainittakoon tästä osastosta Hexenhaus ja Chestburster, joiden uusintajulkaisut olivat keskenään hyvin erilaisia mutta kuitenkin hyvin tarpeellisia. Sekä tietysti JPAR:n kautta julkaistut äänitteet olisi mukava mainita, mutta siitä pitää meikäläisen itseni jäävätä.

Mitä keikkoihin tulee, niin aika paljon hurjia elämyksiä on todistettu tänä vuonna. Koska olen nähnyt satoja keikkoja tänä vuonna, niin en ala niitä sen kummemmin ruotimaan.

Jatketaan vuonna 2014!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Vastaa