Mikä ihmeen Pandaluola?

Mikä ihmeen Piparnakkelin Pandaluola?

Piparnakkelin pandaluola on syksyllä 2009 perustettu sivusto, jolla minä, Piparnakkeli, kirjoittelen itseäni kiinnostavista asioista eli musiikista, sarjakuvista, elokuvasta ja kirjoista. Ehkä välillä kirjoittelen jostakin muustakin, mikä ei varsinaisesti liity edellä mainittuihin. Mitään varsinaista linjaa Pandaluolalla ei ole, eli mihinkään tiettyyn genreen ei ole tarkoitus musiikin kohdalla rajoittaa vaikka pääpaino onkin punk- ja metallimusiikilla. Oman soittolistani puitteissa mennään!

Alunperin Pandaluola oli Lampaasta irrallinen sivunsa, mutta lokakuussa 2010 tunkeutui lammasfarmille. Vaikka teinkin perinteisen tempun ja ”myin itseni”, niin pidän silti itsenäisyydestäni kiinni. Tämä tarkoittaa edelleen hullua mielivaltaisuutta, buahahaa…

Kuka on Piparnakkeli?

Piparnakkeli on se hemmo, joka tätä sivua pyörittää ja pitää pystyssä. Olen siis parikymppinen opiskelija, joka muutti Hämeenlinnasta Poriin seikkailujen perässä. Nimen alkuperästä ei ole enää havaintoa, ilmeisesti se lähti jonkinlaisena sisäpiirivitsinä joskus liikkeelle.

Miksi pandat?

Miksi ei? Ne ovat häiriintyneitä otuksia, onhan niillä jo kestona corpsepaintit naamalla. Sitä paitsi kuka ottaa pandojen kirjoittamia arvioita vakavissaan, varsinkin jos kirjoittaja käyttää itsestään epämääräistä Piparnakkeli-nimeä?

Arvioimisesta

Piparnakkeli ei ole ammattikriitikko, joka saisi ropoakaan kirjoittamisistaan. Täysin harrastuspohjaista toimintaa siis tämä. Sivulla olevat mielipiteet eivät siis ole ammattirokkipoliisin langettamia tuomioita, vaan musiikin suurkuluttajan omia näkemyksiä, joita on varmasti lähes jokaisella musiikinkuulijalla mutta joita eivät läheskään kaikki vaan tuo julki. Pitäkääpä se mielessä.

Arvioin käytännössä ottaen kaiken minkä käsiini saan. Rate Your Music-sivuani päivittelen aktiivisesti ja kaikki mitä minulla tuolla on päätyy myös tänne, ennemmin tai myöhemmin. Mutta jos haluat vaikuttaa siihen mistä kirjoitan niin ehdotella saa aina. Arviolevyjä en ota suoraan vastaan, joten ne kannattaa lähetellä suosiolla Lammas Zinelle. Jos aivan välttämättä haluatte karhumaisen arvion, niin yhteyttä sitten vain!

Kirjoitan joitakin juttuja Lammas Zinelle (hahmotatte kyllä millä nimellä) ja Toiselle Vaihtoehdolle. Lampaan arvioista olen kirjoittanut tännekin aina muutaman kommentin, mutta klikkailkaapa niitä noiden arvioiden lopussa olevia linkkejä varsinaisiin arvosteluihinkin, kiitos! Ne täällä olevat jutut vain tukevat varsinaista kirjoitusta.

Ja jos joku pahoittaa mielensä siksi, että olen jostakin asiasta jotain mieltä (ja siten mielipiteeni on ”väärä”) niin…

…siinähän sitten pahoittaa. Tsori, mielipide se on kaikilla.

Kommentointi

Juttujeni kommentointi on erittäin suotavaa. Sitä paitsi kukaan ei ole täydellinen, varsinkaan minä. Kämmejä siis sattuu, ja jos joku niistä viitsii huomauttaa niin aina parempi. Jos esittämäni faktat ovat jollain lailla virheellisiä, niin oikaisuja olisi hyvä esittää. Toisaalta kommentoijan tulisi osata erottaa fakta ja mielipide toisistaan, joten en esimerkiksi ala muuttamaan yksittäisiä mielipiteitäni vaikka jostain biisistä. Jokaiseen kommenttiin pyrin silti vastaamaan jotakin.

Mutta pandakarhu sitten näkee ip-osoitteesi, joten kannattaa miettiä mitä huutelee! Asiallisuus on muutenkin hyvä pitää mielessä, ja jos kommenttiasi ei julkaista, on siihen olemassa syykin.

Lampaan arvioista

Kirjoitan tosiaan Lammas Zinelle, joihin linkitän kernaasti. Perinteisen ”Tässä linkki, käykää katsomassa” -linkittämisen sijasta kirjoitan tännekin pientä jutuntynkää, mutta hieman eri näkökannasta kuin varsinaisen arvostelun. Siinä missä Lampaan arvioissa yritän olla mahdollisimman asiallinen, niin Pandaluolan versioissa samoista jutuista keskityn kaikkeen epäolennaiseen, mistä en välttämättä kirjoittaisi sanaakaan varsinaiseen arvosteluun. Tämä tarkoittaa siis sitäkin, etten itse arvioitavan albumin sisällöstä kirjoita kovinkaan paljoa. Pyrin kirjoittamaan juttuni siis siten, että PPL-juttu vain täydentää varsinaista arvostelua, jonka lukeminen on äärimmäisen suotavaa, jos haluaa tietää itse levystä jotakin.

Kuvien käytöstä

Kuviahan on mukava katsella, eikös? Laitan tekstieni yhteyteen kuvia, jotka näen itse aiheeseen sopiviksi. Tekijänoikeuksia pyritään kunnioittamaan, eli kuvien käytön yhteydessä mainitaan lähde, joka pyrkii olemaan niin virallinen kuin suinkin mahdollista. Jos kuitenkin koet oikeuksiesi loukatun ja haluat kuvan poistettavaksi Pandaluolasta syystä tai toisesta, niin lähetä ylläpitäjälle mailia.

Jos puolestasi edustat jotain kuvissa esiintyvää bändiä ja ottamani kuvat syystä tai toisesta kiihottavat, älä epäröi ottaa yhteyttä!

Politiikasta

Meillä kaikilla on oikeus mielipiteeseen ja sen ilmaisemiseen, mutta pyrin pitämään Pandaluolan niin vähän poliittisena kuin mahdollista, sillä se ei tänne kuulu. Kuitenkin joissakin arvioimassani asioissa sivutaan politiikkaa joltain kantilta; vasemmalta, oikealta tai jostain sieltä keskeltä. Tarpeen tullen voin mainita bändin edustamasta poliittisesta linjasta, mutta en kommentoi siitä sen enempää. Irtisanoudun politiikasta enkä aio ajaa minkään poliittisen liikkeen asiaa, tosin erästä tiettyä nahkapääkerhoa kohtaan en koe minkäänlaista sympatiaa.

Yhteystiedot

Piparnakkelin saat kiinni sähköpostin välityksellä. Tässä vaiheessa tosin pitää varoittaa, etten tarkasta Pandaluola-tiliäni päivittäin, hyvä jos viikottain. Eli älä revi pelihousujasi jos et saa vastausta välittömästi viestin lähetettyäsi.

piparnakkeli PISTE kamakarhu ÄT gmail PISTE com


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

5 vastausta artikkeliin ”Mikä ihmeen Pandaluola?

 1. Haluatteko arvostella Ikuinen Vaiva- yhtyeemme toisen pitkäsoiton, Charmi:n, joka julkaistiin kesäkuun puolivälin jälkeen. Julkjaisija Violent Journey Records. voin lähettää promon tarvittaessa. jos, saisinko postiosoitteen

  Kiidos!

  Mikko/I.V./ Longkillah Productions

 2. Moro!
  Bad King julkaisi keväällä toisen sinkkunsa, jonka kenties voisit jossakin sopivassa välissä arvostella? Sinkulla on 2 biisiä, ”Sweet and charming” ja ”Roll Me Over”. Sinkun on tuottanut ja julkaissut Bad King itse, vaikkakin taiteellisena tuottajana ääri Yournalist- ja Traffic Island-yhtyeistä tuttu Oskari Ruohonen.

  Sinkun pääset kuuntelemaan tästä;
  http://soundcloud.com/badking

  Lisätietoa saa tarvittaessa sähköpostista. :)

 3. Kiinnostaisiko tehdä juttu Katujen Äänet nimisen suomirock/newave/punk tyylisen bändin debyytti-EP:stä? EP myytiin parissa viikossa loppuun joten emme voi sitä cd-muodossa lähettää. Eikä meillä ole materiaalia kuunneltavissa missään internetin ihmeellisessä maailmassa. Jos olet kiinnostunut niin pistä meille mailia ja tarvittavia kysymyksiä, niin lähetämme sinulle latauslinkin.

Vastaa